Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

3.7.8.5

  • Το PopupMenu στο παράθυρο Arrival Lists για μεταφορά σε δωμάτιο ισχύει και για χειροκίνητες λίστες
  • _Επέκταση του μηχανισμού αυτόματης μεταφοράς πελατών από την Arrival List στα δωμάτια μόλις γίνουν καθαρά+checked και για την περίπτωση που δεν έχουμε PMS-System (δηλαδή για τις χειροκίνητες λίστες).
    α) Στην περίπτωση αυτή, όταν κάποιο δωμάτιο γίνεται καθαρό+checked (είτε από καθαρίστρια είτε κάνοντας κλικ στη σκούπα από το πρόγραμμα), πελάτης ή πελάτες που βρίσκονται στο δωμάτιο και έχουν ημερομηνία αναχώρησης ίδια με την τρέχουσα, θα διώχνονται από το δωμάτιο (φυσικά και τα κλειδιά τους θα διαγράφονται).
    β)
    Ακολούθως θα ελέγχεται η λίστα αφίξεων και αν υπάρχει πελάτης που έρχεται την τρέχουσα ημέρα, μπαίνει στο δωμάτιο.
    _Μεταβλητή που θα το ρυθμίζει στο παράθυρο των ρυθμίσεων όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
    _Η MoveToRoom (από το παράθυρο Arrival List) [άσχετα με την παραπάνω ρύθμιση], θα μεταφέρει τους πελάτες μόνο αν τα δωμάτια είναι καθαρά+checked.

    _Αν επιθυμούμε μεταφορά σε μη καθαρό δωμάτιο, θα πρέπει να πατήσουμε δεξί κλικ (έναν-έναν)

    *** Η εντολή όμως MoveToOtherRoom (από το κυρίως παράθυρο) για τους μη-PMS πελάτες καθώς και η αντίστοιχη εντολή για τους PMS-πελάτες (Ctrl+ΔεξίΚλικ στο δωμάτιο), αγνοούν την κατάσταση Καθαρό/Βρώμικο και μεταφέρουν τον πελάτη πάραυτα !
  • Διορθώθηκαν μερικοί έλεγχοι για το πότε θα καλείται η διαδικασία "Move OnHold Customers".
    Συγκεκριμένα: Είχα λανθασμένους ελέγχους στην περίπτωση FIAS όπου έλεγχα για το αν είχαν επιλέξει "Ενημέρωση κατάστασης Καθαρού/Βρώμικου με FIAS" που δεν έχει σχέση με τους πελάτες OnHold, αλλά με το αν θέλουν να ενημερώνει ή όχι το Protel για την κατάσταση καθαρών/βρώμικων
  • Δε θα καταγράφονται τα συμβάντα minibar σε δωμάτια που δεν έχουν minibar
    (στην 3.0.5 είχα αποφασίσει να το κάνω έτσι, αλλά μου διέφυγαν αρκετές περιπτώσεις και στην Κω έχουν καταγραφές miniBar χωρίς όμως να τα έχουν συνδεδεμένα)
  • Όταν άδειαζε το δωμάτιο και δεν ήταν ο τελευταίος υπάλληλος που έμενε μέσα,
    δεν κατέγραφα το όνομα αυτού που έφευγε στο ημερολόγιο.
    Το ίδιο συνέβαινε και με πελάτες PMS όταν έμεναν περισότεροι από ένας. Όταν έφευγε κάποιος και δεν ήταν ο τελευταίος, δε γινόταν καταγραφή στο ημερολόγιο.
    ΤΩΡΑ γίνεται !
  • Όταν από το πρόγραμμα πατηθεί η σκούπα για να γίνει καθαρό κάποιο δωμάτιο, στο μήνυμα προειδοποίησης εμφανίζει και τα στοιχεία των πελατών του δωματίου που θα διώξει με το που θα γίνει καθαρό !
  • Στο τερματικό δεν εμφάνιζε σωστά μήνυμα αποτυχίας όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε MoveToRooms και για κάποιο λόγο δε γινόταν (π.χ. το δωμάτιο δεν ήταν καθαρό, ή έμενε μέσα κάποιος υπάλληλος κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου