Κυριακή, 11 Μαΐου 2008

2.0.6

  • Μερικά μηνύματα στη μεταγλώττιση έμεναν Ελληνικά (κουμπί "Διαγραφή NETKEY" στο παράθυρο των υπαλλήλων, κουμπιά στο παράθυρο Στατιστικών.
  • Στην εισαγωγή λίστας από SQL Server (Protel), αν το δωμάτιο δεν ήταν συμπληρωμένο, εμφάνιζε περίεργα τον αριθμό ατόμων.
  • Στο παράθυρο υπαλλήλων, σε περίπτωση διαγραφής υπαλλήλου και ακολούθως εισαγωγή νέου, εμφάνιζε (μόνο στην οθόνη) εσφαλμένα ότι ο νέος υπάλληλος είχε κλειδί, προσβάσεις και ίσως και διαμονή σε δωμάτιο.
  • 3-7-2008: Δημιουργήθηκε στη Βάση ένα VIEW το οποίο επιστρέφει
    ************************************
    ROOM_NAME (INTEGER), /* ο αριθμός δωματίου όπως εμφανίζεται στην οθόνη */
    RLETTER (CHAR(1)), /* A,B,C,D,E,F (προαιρετικό) */
    IS_RENTED (SMALLINT), /* 1 αν είναι νοικιασμένο, 0 αν είναι άδειο */
    NEED_CLEAN (SMALLINT) /* 1 αν χρειάζεται καθάρισμα , 0 αν είναι καθαρό */
    ************************************
    στο οποίο μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε (π.χ. PMS πρόγραμμα) με τα εξής στοιχεία
    username: TALOSUSER
    password: p2310330177
    και να τραβήξει οποιαδήποτε στιγμή την "κατάσταση" του κάθε δωματίου
    Η σύνδεση μπορεί να γίνει με ODBC connection στον ίδιο υπολογιστή ή σε απομακρυσμένο (Firebird ODBC drivers)
  • Υπάλληλος που μπαίνει σε δωμάτιο και πατάει το κουμπάκι της μέσα μπρίζας, εμφάνιζε "ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ" αντί για "ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ". Διορθώθηκε

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008

2.0.5.39

  • Υπάλληλος διέμενε σε δωμάτιο. Από το παράθυρο εγγραφής κλειδιού κάναμε διαγραφή του υπαλλήλου και τον διέγραφα από την Βάση Δεδομένων. Δεν καθάριζε όμως το δωμάτιο στο οποίο έμενε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βάλει εκεί άλλον (αν είχαν γεμίσει οι 3 θέσεις). Αν έβγαινε από το πρόγραμμα και ξανάμπαινε, διορθωνόταν!

  • Στο παράθυρο εκτυπώσεων, στη λίστα προσωπικού, αν δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος εμφάνιζε κάπως περίεργα τους τίτλους του πίνακα.

  • Στο παράθυρο των αφίξεων, μπήκε κουμπί για αποθήκευση των επιλεγμένων πελατών ενός Group σε αρχείο (μορφή csv, txt)

  • Firmware 7.5.9
  • Μηχανισμός διαχείρισης sharing rooms
    Κλειδιά θα επιτρέπεται να γράφονται μόνο για τον πρώτο της παρέας πελατών που θα μοιραστούν το δωμάτιο (για τους άλλους μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα κλειδιών)

    Αν παρόλα αυτά δημιουργηθούν κλειδιά σε περισσότερους από ένα από τεους πελάτες που μοιράζονται ένα δωμάτιο, τότε ακολουθείται ο παρακάτω κανόνας.

    ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (στα Groups)
    1) έχουμε 2 πελάτες που μοιράζονται το δωμάτιο
    γράφουμε κλειδί1 για τον 1ο
    γράφουμε κλειδί1 για τον 2ο
    τους μεταφέρουμε στο δωμάτιο και το μόνο κλειδί που θα λειτουργήσει είναι το κλειδί1 του 1ου.

    2) έχουμε 2 πελάτες που μοιράζονται το δωμάτιο
    γράφουμε κλειδί1 για τον 1ο
    γράφουμε κλειδί2 για τον 2ο
    τους μεταφέρουμε στο δωμάτιο και θα λειτουργήσουν και τα 2 κλειδιά !
    ΔΗΛΑΔΗ λειτουργεί κάπως σαν συγχώνευση (merge)

    3) Αν έχουμε περισσότερους από 2 πελάτες λειτουργεί παρόμοια με τις παραπάνω περιπτώσεις !



    sharing in a group


    sharing in a room
    Όταν εμφανίζεται το "ναυτικό τιμόνι", σημαίνει ότι ο πελάτης καταχωρήθηκε αυτόματα (είτε μέσω FIAS είτε από λίστα αφίξεων με MoveToRoom).
    Όταν το ναυτικό τιμόνι έχει κόκκινο πλαίσιο, σημαίνει ότι έχουμε sharing του δωματίου και κάνοντας κλικ πάνω στο τιμόνι, εμφανίζεται το παραπάνω πορτοκαλί πλαίσιο με τα στοιχεία των πελατών με τους οποίους μοιράζεται το δωμάτιο !

    ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Leader μέλους (τον πρώτο) των πελατών που μοιράζονται το δωμάτιο.

  • Δημιουργήθηκε ένα ειδικό Group, με όνομα LOST AND FOUND, στο οποίο θα μεταφέρονται οι πελάτες των Groups στους οποίους έχει αλλάξει η ημερομηνία άφιξης καιγια τους οποίους εχουν όμως δημιουργηθεί κλειδιά.
    π.χ.
    _Παίρνουμε λίστα της 9-5-2008
    _Εκεί υπάρχει ένας πελάτης με όνομα ΑΛΦΑ και για τον οποίο δημιουργούμε κλειδί.
    _Στο PMS πρόγραμμα, αλλάζει η ημερομηνια άφιξης του πελάτη ΑΛΦΑ και γίνεται 10-5-2008
    _Ξανακαλούμε τη λίστα από το PMS πρόγραμμα για την 9-5-2008 και ο πελάτης δεν εμφανίζεται να έρχεται εκείνη την ημέρα.
    _Επειδή έχουμε δημιουργήσει κλειδί για τον πελάτη, και για να μη διαγραφεί και χαθεί το κλειδί, μεταφέρεται (αυτόματα) στο ειδικό group LOST AND FOUND.
    _Αν αργότερα καλέσουμε τη λίστα της 10-5-2008, ο πελάτης ΑΛΦΑ θα μεταφερθεί αυτόματα μαζι με το κλειδί του στο Group της 10-5-2008.

  • Οταν σε ένα δωμάτιο έχουμε sharing, θα εμφανίζεται ένα κόκκινο αστεράκι * μπροστά από το όνομα του πελάτη στον πίνακα του κυρίως προγράμματος!